Българският финал на състезанието EIT Food Innovation Prizes е на 24 юли от 14:00 часа. Той е един от 17-те финала за награждаване на иновативни стартъпи в агро-хранителния сектор.

Агроиновации: Стъртъпи кандидатстват за наградите на EIT Food

EIT Food Innovation Prizes търси предприемачи и стартиращи фирми в ранен етап. Важно е да разработват иновативни продукти и услуги, които могат да трансформират агро-хранителната система.

Организатор за нашата страна е Институт за агростратегии и иновации-EIT Food Hub България. Останалите участници са: Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Словакия , Словения, Испания и Турция.

На 24 юли журито ще обяви трите най-иновативни и многообещаващи стартъпи, които ще получат финансов стимул от съответно 1000, 3000 и 5000 евро. Публиката също ще има шанс да гласува за любимия си стартъп и да им помогне да спечелят награда на публиката от 2000 евро, но за целта регистрацията е задължителна.

Състезанието ще завърши с Големия финал, на който първенците от всички 17 държави ще се състезават за три основни награди: съответно 10 000, 15 000 и 25 000 евро.

Не забравяйте да се запишете за онлайн събитието на 24 юли, регистрацията е вече отворена ТУК

 

Следете новите технологии в селското стопанство и на cap4us.agri.bg.