Днес беше открит българо-катарски бизнес форум, който се организира от Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по инициатива на министъра на икономиката Емил Караниколов. Събитието се състои в зала „Средец“, в хотел „София Хотел Балкан“. 
 
 
Официалната катарска делегация, която е на посещение в страната ни от 7 до 8 март 2018 година, се води от емирът на Държавата Катар шейх Тамим Бин Хамад ал-Тани. В състава на делегацията са включена и повече от 30 катарски бизнесмени, които проявяват интерес към осъществяване на търговски връзки с български фирми.
 
Водещите катарски държавни инвестиционни компании проявяват интерес за инвестиции в България в сферата на земеделието, заедно с туризма и недвижимите имоти.
 
Съществуват добри възможности за увеличаване на българския износ за Катар на продукти от хранително-вкусовата промишленост и фармацията, включително месо (агнешко, овче, говеждо, пилешко), пчелен мед, изделия на млечната промишленост, селскостопанска продукция и други.  Форумът ще даде възможност за създаване на бизнес контакти между компаниите от двете страни, активизиране на стокообмена и насърчаване на съвместните инвестиции.