Нов и модерен център за селскостопанска техника и сервиз отвори врати днес край Пловдив. Днес в 11 часа зам.-министърът на земеделието и храните г-жа Светлана Боянова и управителката на фирма Варекс ООД Елисавета Маркова прерязоха лентата.

 

На откриването присъстваха още зам.-кметът на община Марица Никола Томов, представители на производителите на селскостопанска техника CHALLENGER, GOIZIN EUROTECHNICS AGRI и SIMBА и клиенти на фирмата.


Сградата на комплекса, разположена на автомагистрала „Тракия” е на територията на Община Марица и впечатли с модерния си дизайн, функционалността и богатата гама услуги, които предлага центъра.

 

Новият Търговски и сервизен комплекс ще бъде централна база на ВАРЕКС за дистрибуция на богатата гама от машини, които предлага фирмата, а именно CHALLENGER - САЩ;  SIMBА - Великобритания;  SEPPI.M - Италия;  EUROTECHNICS AGRI GOIZIN – Франция; CAPELLO – Италия; REYNOLDS - САЩ.


В него се намира и централният склад на резервни части, сервизни клетки за подготовка на машините преди доставка до клиента. Обособени са изложбена зала и офиси, както и зали за обучение.

 

Желанието на фирмата е домът на ВАРЕКС да стане любим дом за българските фермери. Стойността на обекта възлиза на 2,5 млн. евро. Местоположението на базата е съобразено с лесния достъп за клиентите от цялата страна.