Незаконен превоз на 55 животни е бил усановен в Кърджалийско, от служители на РУ-Кърджали. Това се е случило по време на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките населени места, проведена през почивните дни, информира Агенция Фокус.

ДФЗ преведе над 2,2 млн. лв. субсидии за хуманно отношение към животните

При проверки на четири товарни коли с кърджалийска регистрация е било констатирано, че няма издадени необходимите документи и разрешителни за транспортираните общо 55 животни. 


Експерти от Областната дирекция по безопасност на храните са съставили актове на нарушителите по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 

Това не е първият такъв случай. Преди малко повече от 3 месеца, полицаите от РУ-Кърджали засякоха друг незаконен превоз на животни. При проверка на товарен „Мерцедес“ с кърджалийска регистрация се оказало, че 36-годишният водач не притежава необходимите разрешителни за превозваните 2 крави и 10 телета. Тогава служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставиха акт за установеното нарушение по Закона за ветеринарномедицинската дейност.