За ползите от мулчиране в зеленчукопроизводството и какви органични материали се използват, ще се говори на онлайн семинар на 8 ноември.

Фермери, вижте какво ви готвят политиците

Събитието е отворено за земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието, уточняват организаторите от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Началото ще бъде дадено в 13:30, когато доц. д-р Милена Йорданова от Лесотехническия университет в София ще запознае участниците с видовете материали, използвани за мулчиране, и ползите за растенията, околната среда и почвеното плодородие. Ще има време и за дискусия и въпроси, както и за споделяне на добри практики.

Във втората част на семинара експерт на НССЗ ще разкаже повече за очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР за прием на проектни предложения през 2021 г.

Участието в уебинара е безплатно, но с предварителна регистрация ТУК.

Ако имате въпроси, може да ги зададете предварително на Николай Николов – главен експерт от териториалния офис в София, на [email protected] или 0885 605 456. На разположение е също Петя Куманова – член на екипа на НСЗЗ, с която може да се свържете на [email protected] или 0887 626 246.