Митнически служители предотвратиха опит за внос на контрабандни дини, съобщават от Агенция Митници. Случката се разиграла на граничен пункт Капитан Андреево. Дините са открити в камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция.
 
Пред митничари, шофьорът на камиона е представил документи, според които превозваната стока са плодове и зеленчуци, сред които и 400 кг дини. Въпреки редовността на документите камионът е селектиран за рентгенова проверка, при която има съмнение за натоварено по-голямо количество от декларираното по документи. След последвалата физически проверка митническите служители са установили, че в камиона са натоварени 16 палета с дини с общо тегло 5,6 тона, от които 5,2 тона не са декларирани. 
 
На шофьора, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и ще му бъде наложена глоба. Нарушителят се е възползвал от правото си на споразумение по образувано срещу него административно-наказателно производство и доброволно е заплатил публични държавни вземания (глоба и 25% от  равностойността на митническата стойност на стоката) в размер на 3250 лева.