За първи път с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. МЗХ ще се представя на 16 национални и регионални изложения и конференции през тази година, похвалиха се от ведомството. Финансирането на проекта е със средства от бюджета по линия на Техническата помощ на Програмата, които са гарантирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

С реализирането на проекта се цели да се повиши информираността на заинтересованите групи и лица за възможностите за кандидатстване по различните мерки от ПРСР. Земеделските производители ще могат да се консултират и да получават на място информация от експерти от министерството по въпросите, свързани с ПРСР.Припомняме, че точно заради програмата за селските райони ДФЗ направи приемна за фермери с цел консултиране и оказване на помощ, но интересът към нея се оказа вял.

Международното изложение „Пчеларство - Плевен 2011" е първото, на което МЗХ ще се представи със собствен щанд. Форумът ще се проведе от 11 до 13 Февруари в Плевен. Той се организира от „Партнерс експо" ООД и Областен пчеларски съюз - Плевен и ще се проведе под патронажа на МЗХ.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!