Управляващият орган по Програмата за развитие на селските райони ще изпрати към ДФЗ заповед, с която да бъдат отказани всички пари за транспортни средства по мерки от Ос 3 на ПРСР 2007-2013. Това заяви на пресконференция заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, предаде репортер на Фермер.БГ.

Явор Гечев уточни, че сумата от 47 хил. лв, която българската страна беше определила за допустими за финансиране разходи за закупуване на нови превозни средства по ПРСР, е на базата на данни и след консултации с Националния статистически институт.  

Предложихме тази цена и ЕК приветства намерението ни да няма спекулации с еврофондове в аграрния сектор, но от ЕК предупредиха, че не може по линия на ПРСР да бъдат използвани пари за закупуване на транспортни средства, посочи зам-министър Гечев.

Фермер.БГ припомня, че в края на март МЗХ и ДФЗ взеха решение в случаите, когато по мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” и по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” от ПРСР 2007-2013 се кандидатства за превозни средства, то максимално допустимата за тях сума да е 47 хиляди лева с ДДС.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!