Нови промени ще бъдат направени в Наредба 26 за директните продажби на селскостопанска продукти. Целта е да се осигурят адекватни за малките производители условия за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони  и да се създадат условия за стимулиране на късите вериги на доставки.

Това стана ясно днес на кръгла маса на тема: „Достъпът до пазара - необходимо условие за развитие на малкото фермерство в България“, която се проведе в МЗХ.
[news]
Освен това Министерството на земеделието и храните ще създаде работна група, която да анализира нормативната уредба, свързана с малките земеделски производители.

„Необходимо е да разработим работеща регулация и контрол, така че да насърчим повече малки производители да излязат на светло, а потребителите да бъдат сигурни, че консумират здравословна храна“, заяви министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на форума. 
 
Ангажимент на местната власт ще бъде съдействие за организиране на временни, сезонни и постоянни пазари на подходящи места.  
 
В дискусията участваха представители на МЗХ, БАБХ, Националното сдружение на общините, Националната агенция по приходите и браншови организации. 
 
 
ВИЖТЕ ВИДЕО:

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!