Сдружение „На ти с природата” организира кампания за хуманно отношение към кокошките. Сдружението започва кампания: “Хуманният магазин във вашия квартал” за информиране на потребителите относно начините за разпознаване на видовете яйца в магазинната ни мрежа и системите, в които са произведени.

В рамките на кампанията ще бъдат проведени редица промоции на яйца от подово и свободно отглеждани кокошки. Момичета, облечени в тениски „Аз съм свободна кокошка” ще раздават брошури с информация и ще обясняват на клиентите как да разпознаят видовете яйца по етикетите и баркодовете върху черупките.

Заедно с промоцията, до края на годината сдружение “На ти с природата” ще предлага безплатни стикери и емблеми “Хуманният магазин във вашия квартал”. Такъв отличителен знак ще получи всеки магазин за хранителни стоки, който предлага на своите щандове яйца от свободни кокошки и се свърже със сдружението.

За най-малките, сдружението е подготвило и детска книжка за оцветяване за малката кокошчица Ани, която също ще се разпространява безплатно в магазинната мрежа.

Кампанията цели по-хуманното потребление и консумация у нас да окажат положителен ефект върху българските производители, които под натиска на пазарното търсене да намерят повече мотивация, за да инвестират в изграждането на алтернативни системи за хуманно отглеждане на кокошките-носачки и до изграждане на отношение на потребителите към източниците на хранителни продукти.