Както Фермер.БГ вече информира, след като през миналата седмица заместник министърът на земеделието Явор Гечев обяви, че приемът на проекти по мярка 112 - "Създаване на стопанства на млади фермери" по ПРСР няма да стартира през тази година, в Социалната мрежа Facebook беше създадена група от млади фермери, които се организираха за протест пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ) днес. Малка група се събра в 13 ч пред МЗХ, пред репортер на Фермер.БГ стопаните обясниха, че разстоянията и свързаните с това разноски са основната причина да не дойдат повече хора. Пък и някои от колегите имат работа сега, допълниха фермерите.

 

Малко след това зам.-министърът на земеделието Явор Гечев покани протестиращите на среща, на която да дискутират ситуацията и заедно да обмислят най-добрите на стопаните варианти.

 

Правим разчети от две седмици, но ресурсът по мярка 112 е около 20 милиона, което означава, ча максималният брой проекти, които могат да получат финансиране, е 800, пресметна пред фермерите Гечев.

 

Направеното от младите фермери предложение прием по мярка 112 да бъде отворен веднага, зам.-министър Гечев обеща да постави на дебат пред представители на ЕК още днес.

 

Очаквайте подробен репортаж от срещата !

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!