След професор Христо Бозуков, твърде вероятно е отново представител на академичните среди да бъде назначен за аграрен министър. 

Слушайте в AgriПодкаст: В агросектора става напечено

Името на вероятния министър на земеделието тези дни е водеща тема. Всички са наясно, че аграрния сектор е важен и положително в БСП - партията, за която се твърди, че ще излъчи ръководство на ресорното ведомство търсят правилния човек. 

Най-скоро появилото се име за поста на земеделски министър е проф. Иван Върляков от Тракийския университет в Стара Загора.
Според източник на Агри.БГ е “почти сигурно”, че той ще бъде предложението на левицата. 

След редицата от познати и непознати имена определено проф. Върлянов от катедра „Физиология на животните” в старозагорския университет бе изненадваща кандидатура. 

Иван Върляков е професор по физиология на животните и човека в Тракийски университет – Стара Загора. Изпълнителен директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия“. Зам.-председател на Общински съвет Стара Загора. 

Проф. Върляков е бил кандидат за кмет на Стара Загора от левицата, както и кандидат за депутат от БСП на първите парламентарни избори през 2021 г. 

Очевидно има тежки битки за поста и към публиката се подават различни имена - в един момент фаворит бе Стефан Бурджев, след него почти 90% бе сигурно, че кандидатурата на сегашния заместник-министър Явор Гечев. 

Ето, че сега се появи нова версия. 

Окончателният персонален състав на правителството предстаи да бъде оповестен и тогава със сигурност ще научим дали проф. Върляков, Явор Гечев или някой друг ще бъде посочен като министър на земеделието от участниците в коалиционния диалог.