Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов защити новия изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева в предаването „Под лупа” на Телевизия Европа. Той каза, че трябва да се даде шанс на младата дама без да се спекулира предварително с възрастта и (28 години – бел. Фермер.БГ).

По думите на Министъра ръководството на агросектора умишлено е искало начело на Фонда да застане млад и необременен от кръгове и схеми човек – какъвто е Илиева. Според Найденов е имало два варианта за директор на ДФЗ – човек, който е с достатъчно опит, но и обременен с лошите практики, както и човек с не голям опит, западно образование, който да бъде обучен – в лицето на Калина Илиева. Според него такава личност би върнала доверието на Европа към ДФЗ.

Министър Найденов заяви още, че следващата седмица ще стане ясно дали замразените средства по САПАРД ще бъдат размразени от Брюксел. Той допълни също, че съвсем скоро прокуратурата ще внесе обвинителни актове по заменките с горите.

 

Припомняме ви, че в края на миналата седмица в Министерството на земеделието и храните настана смут, след като Фермер.БГ публикува скандален видео клип, в който ясно се вижда как Калина Илиева не е подготвена за поста Изпълнителен Директор на ДФЗ, а също така как тя за пореден път избягва пресконференция с журналисти.

 

Калина Илиева ДФЗ - репетиция за кръгла маса
ВИДЕО - Калина Илиева ДФЗ - репетиция за кръгла маса