Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков е в Китай за участие в Агротърговски и икономически форум за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа. По време на форума министър Греков ще изнесе реч за развитието на българското земеделие и селските райони.

 

Събитието е част от програмата на работното посещение в Китайската народна република от 8 до 13 септември на представители на правителството на Република България, информират от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ). В рамките на събитието е предвидена среща на министър Греков със заместник-министъра на земеделието на Китайската народна република Ниу Дун.

 

На нея двамата ще обсъдят двустранните отношения в земеделието и развитието на селското стопанство, стокообмена на земеделски стоки, както и сътрудничеството в научната сфера. На форума държавите-участнички ще представят на експертно ниво вътрешните изисквания за земеделските кооперативи, конкурентните земеделски ресурси, търговията, инвестиционната среда и политиките за нея, митническата инспекция и карантина.

 

Представителите на МЗХ ще направят презентация на тема „България – добър търговски партньор”.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!