Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков обяви, че основната цел на МЗХ е до края на месец май да бъдат разработени всички програми и мерки, които са свързани с новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., информират от правителствения пресцентър.

 

По думите на Греков се очаква до август-септември 2014 г. да има мерки, по които да се стартира процедура по прием на проекти. „През май вероятно ще стартира „Млад фермер” и хората ще могат да подават документи за тази програма”, допълни проф. Греков. Той каза още, че през първите пет месеца на настоящата година ще бъдат завършени и мерките, които са стартирали през предходния програмен период.

 

Министърът беше категоричен, че приоритет ще бъде прозрачността. „Не може жалби да стоят по 3 -4 години и да чакат. Вратите на министерството са отворени, така че хората да могат да получат ясен и точен отговор”, подчерта министър Греков. Той допълни, че ще бъде направено всичко възможно до края на януари да бъдат изплатени на 100% директните плащания.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!