До края на седмицата ще изплатим заплатите на служителите в „Напоителни системи”. Това заяви министър Димитър Греков след среща с ръководството на дружеството и представители на синдикалните организации. По думите на министъра необходимите 1 млн. и 600 хил. лв. са осигурени от средствата за администрацията в МЗХ. Министър Греков бе категоричен, че министерството ще гарантира сигурността и спокойствието на служителите в „Напоителни системи” до края на годината.

 

„Не абдикираме от това, което сме поели като ангажимент, и търсим всички варианти не само за изплащане на възнагражденията, но и за оздравяване на дружеството”, заяви той. Според него през последните години държавата е абдикирала от проблемите на „Напоителни системи”. „Дружеството е важно за страната ни и ще има все по-голямо значение за селското стопанство. Точно по тази причина в по-дългосрочен аспект предвиждаме разширяване на дейността му”, каза още министър Греков.

 

Той посочи, че с очакваните промени в Закона за водите ще бъде върнато правото на държавата да финансира дружеството. Дотогава „Напоителни системи” трябва да събере своите вземания, които до момента са над 14 млн. лв., а задълженията са 9 млн. лв. „Не целим предприятието да бъде ликвидирано. Изготвяме анализ за състоянието и перспективите и правим цялостна стратегия за развитието на сектора”, каза още министър Греков.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!