Министерството на финансите ще предостави ресурс в размер на 849 млн. лева за изплащане на субсидиите на земеделските производители и още 28 млн. лева за втори транш от подпомагането на животновъдите до края на месец януари 2013 г.

 

Това съобщи Вергиния Герджикова, временно изпълняващ длъжността директор на Областна дирекция на ДФ Земеделие в Стара Загора в рамките на провелият се Регионален форум 'Фермата".

 

Тя обърна внимание и на обявената от Министерството на земеделието и храните процедура за проверка на данните в допустимия за подпомагане специализиран слой, който при несъответствие може да бъде обжалван след 14 февруари. Информация за това всеки бенефициент може да открие на сайта на МЗХ и да направи справка чрез електронната система на ДФЗ или в областните дирекции на Разплащателната агенция.


Бизнес форум „Фермата“ - Стара Загора постави началото на поредица от регионални събития за успешни практики в земеделския сектор. Те целят да информират малките и средни селскостопански производители за възможностите за инвестиции и развитие на собствен бизнес.


Бизнес форум „Фермата“ се проведе с подкрепата на Банка ДСК и Фермер 2000, в партньорство с Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ), а Фермер.БГ бе спред медийните партньори.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!