„Биоземеделието за мен и за семейството ми е въпрос на мислене. Трябва първо да го осъзнаеш със сърцето си и оттам насетне започваш да го правиш с главата си наистина“. Това заяви за Фермер.БГ земеделският производител от „Татковата градина“ Марин Петров, участник в първия Коледен фермерски пазар в столицата.
 
Фермерът от село Торос, община Луковит заяви, че догодина очаква да заработи цех за преработка на плодове и зеленчуци. Пак догодина от стопанството му ще получат и сертификат за биоземеделие. Той сподели, че реализира цялата си продукция посредством фермерските пазари. Освен това „Татковата градина“ има контакти и с ресторанти. Предизвикателствата и трудностите пред биоземеделието са доста, но то навлиза силно у нас, тъй като все повече хора осъзнават нуждата от здравословна храна, каза още Марин Петров.
 

Първият Коледен фермерски пазар в София се проведе на 20 декември зад храм-паметника "Св. Александър Невски". В него участваха множество производители на зеленчуци и плодове, млеко- и месопроизводители, производители на мед и много други. Биопродукцията беше сред най-търсените. 
 

Въпреки мъглата и студеното време много софиянци предпочетоха да посетят пазара в неделния ден и да си закупят качествени хранителни стоки директно от производителите. Голям интерес предизвика арт ателието, където деца можеха да направят ръчно коледни подаръци. За радост на най-малките се появи и Дядо Коледа. Под звуците на българска фолклорна музика на фермерския пазар се изви и хоро. В кулинарния кът пък софиянци и гости на града можеха да опитат българска скара и палачинки от лимец.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!