Наближава 40-я юбилеен световен конгрес по лозарство и винарство. Събитието ще се проведе в София в периода 29 май-2 юни 2017 г.

 

Чакаме близо 1000 делегати на Световния конгрес по лозарство и винарство

 

Паралелно със световния конгрес ще протече и Генералната асамблея на Международната организация по лозата и виното. Според експертите това е един от страхотните шансове на България да наложи вижданията си за търговия и предлагане на родната винена продукция.

 

Международният конгрес по лозарство и винарство се провежда всяка година в различен континент. В периода 29 май – 2 юни всички световни представители на лозарския сектор ще бъдат в България и неминуемо това е един невероятен шанс за страната ни да рекламира както продукцията си, така и собствените си качества на туристическа дестинация.

 

Не е тайна, че през годините българските вина спечелиха много отличия и се превърнаха заслужено в едни от най-предпочитаните не само у нас, но и по света. На това мнение са и чуждестранните лектори от Франция и Гърция, които участваха в дегустациите на Международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки в рамките на изложението „Винария 2017“ в Пловдив.

 

 

Проучване на американското списание за вино и гурме храни „Wine Enthusiast“ пък нареди България в топ 10 на най-добрите туристически дестинации в света. Страната ни се нарежда сред държави като Италия, Испания, Франция, Нова Зеландия, Аржентина, САЩ, Германия и др. Авторите предлагат на своите читатели турове "от класическия климат на Прованс, Лондон и Райнгау до диви и драматични винени приключения в Салта, Сицилия и България".

 

Няма как един сектор да е печеливш, ако не залага на модерните технологии. С развитието на сектор „Лозарство и винарство“ навлязоха много иновативни машини, с невероятна производителност, комфорт и надеждност, даващи възможност за успехи на българските производители.

 

 

Иновациите са в основата на пазарния успех на специалиста за обработки в лозя и овощни градини, тракторът Landini Rex. „Кралят на лозята“ предлага широк избор на модели, отговарящи на повишеното ниво на специализация и според индивидуалните изисквания и специфика на всякакви видове трайни насаждения.

 

 

В разгара на сезона специалистите от Оптиком разбират нуждата от навременното обезпечаване с техника, затова и Landini Rex 90F може да бъде взет на 36-месечен лизинг срещу 9 900 лв без ДДС първоначална вноска и с 0% лихва. Схемата се прилага и за други налични на склад модели от серия Rex.

 

Според проучване на „Wine Enthusiast“, Тракийската низина се нарежда на второ място в класацията за най-добри винени дестинации в света за 2017 г. Българското чудо се нарежда на челното място веднага след местността Кафаята в Аржентина. Класацията на изданието за вино и гурме храни е съставена на базата на няколко фактора – местоположение, климат, културни забележителности, разходи за храна и транспорт. Проучването сочи, че град Пловдив съчетава всички тези фактори в отлична комбинация – сортове грозде, древна култура и съвременни техники на винопроизводството.