Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) беше домакин на работна среща по повод предстоящата гроздоберна кампания 2014.

 

На нея присъстваха изпълнителният директор и главният секретар на ИАЛВ, представители на всички териториални звена на Агенцията, председателят на Националната лозаро-винарска камара, представители на Регионалните лозаро-винарски камари, както и представители от лозаро-винарския бранш.

 

Бяха набелязани мерки за безпроблемното протичане на гроздоберна кампания 2014 г., документалния режим, състоянието на лозовите насаждения, както и вътрешната и външната търговия на вино.

 

От бранша коментираха, че предвид неблагоприятните климатични условия, реколтата на винено грозде през кампания 2014 г. се очаква да бъде по-слаба от миналогодишната, както в количествено, така и в качествено отношение.

 

Оперативна информация за нанесени поражения от градушка върху лозови насаждения по населени места в защитаваната територия на Изпълнителна агенция борба с градушките (ИАБГ) за периода 30 април - 17 юли 2014 г. показва, че в много региони на страната има поразени от градушка лозови масиви.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!