При специален онлайн режим от 1 май се подновява провеждането на курсове в цяла България по „Хуманно отношение при отглеждане на селскостопански животните“ от Центъра за професионално обучение към Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).

Започнаха курсовете за хуманно отношение

Специалният режим се налага заради извънредните мерки срещу коронавируса, казват организаторите. 

От НОКА напомнят, че обучението е задължително за всички земеделски производители, собствениците на ферми, отглеждащи всякакви селскостопански животни. То е част и от документите, които се изискват при кръстосаните проверки на място.

Курсовете се провеждат на преференциални цени, за да могат повече фермери да имат възможност да покрият нормативните изисквания. Редовната цена е 100,00 лв., а преференциалната за фермери, членове на НОКА – 50,00 лв. 

Първият такъв курс на НОКА се състоя на 29 февруари в седалището на центъра във Велико Търново. Учебното заведение получи своя лиценз още през лятото на миналата година. От него могат да се възползват както опитни фермери, така и хора, които тепърва искат да се занимават със земеделие или са отскоро в сектора и искат да научат повече.

Повече за курсовете може да научите от фейсбук страницата на центъра. Онлайн формуляр за включване в курса по хуманно отношение може да откриете ТУК.