Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) получи лиценз за отварянето на свой център за професионално обучение. Седалището му е във Велико Търново, научи Агри.БГ.

Мрежа свързва фермери с иновативни технологии от цяла Европа


Новото учебно заведение ще предлага широк обхват от специалности, пряко свързани със сектор „Селско стопанство“. Фермерите, както и хората, които тепърва искат да се занимават със земеделие, или са отскоро в сектора и искат да научат повече, ще имат избор от 10 специалности.


Центърът ще предлага 10 специалности, с различна степен на професионална квалификация. От мениджърски специалности до чисто практически. Вижте всички:


-    Специалност Сътрудник в малък и среден бизнес – втора степен на професионална квалификация;
-    Специалност Производство и преработка на мляко и млечни продукти – трета степен на професионална квалификация. Тук възможностите за професия са технолог или оператор в хранително-вкусовата промишленост;
-    Специалност Овцевъдство – трета степен на професионална квалификация
-    Специалност Земеделец / Производител на селскостопанска продукция – втора или трета степен на професионална квалификация;
-    Специалност Овцевъдство и козевъдство за работници в сектора – първа степен на професионална квалификация;
-    Специалност Агроекология – трета степен на професионална квалификация;
-    Специалност Ветеринарен техник – трета степен на професионална квалификация;
-    Специалност Екология и опазване на околната среда – трета степен на професионална квалификация.

 

„Приемът за някои специалности ще отвори още от тази година. В момента изготвяме графиците. А амбицията ни е да има подобен център във всяка област на страната“, коментираха от НОКА за Агри.БГ.