Свикан е Управителен съвет (УС) на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Ще искаме Пловдивския съюз на зърнопроизводителите да изкаже мнение. Това каза пред Агри.БГ председателят на асоциацията Костадин Костадинов във връзка с мнението на колегата му Йосиф Делгянски, който поиска оставката на целия УС на асоциацията.

Гласувайте: Какви са средните Ви добиви от слънчоглед за 2022 г.?

“Нека мине заседанието, да си кажем нещата каквито са, защото ще бъда прекалено откровен и ще отида в една друга посока. Някой се опитва да вкарва интриги в асоциацията. Не е човекът г-н Делгянски, който да иска оставката на целия УС на НАЗ. В интерес на истината той може да поиска оставката на Пловдивския съюз на зърнопроизводителите”, каза Костадинов.

Заседанието на УС на НАЗ ще се проведе през следващата седмица.

“Нямам време за интриги и глупости. Който има свободно време, нека си пише. Винаги има някой недоволен, а и всеки има право на мнение”, добави Костадинов.

Една от критиките на Йосиф Делгянски към НАЗ е относно помощта, която се изплати на фермерите, във връзка с войната в Украйна. Между земеделците от чувствителните сектори бяха разпределени 442 млн. лева. 

Забележете, че зърнопроизводителите са изключени от тази помощ. Най-учудващо е, че ръководството на НАЗ няма никаква реакция освен някакви подавки”, написа в свой пост в социалните мрежи Делгянски.

Костадин Костадинов също коментира критиката. 

“Отговорът на предишния министър беше, че ние не сме засегнатите и дерогацията беше само за чувствителните сектори. Както знаете ние не сме никъде - подпомагане по Ковид получихме ли, компенсациите във връзка с войната и т.н.”, заключи председателят на НАЗ.