По молба на читатели на Фермер.БГ, публикуваме някои от коментарите на родните селскостопански производители по повод скандалния видео клип с новата шефка на Държавен Фонд Земеделие.

 

paliancheva (27.08.2009г. от 10ч. 32м.)

Този избор на шеф на ДФЗ е подигравка със земеделските производители, толкова ли в тази земеделска държава няма по-компетентни хора, хора с авторитет, хора разбиращи от земеделие и животновъдство, хора с опит в тази насока......

 


agri (28.08.2009г. от 11ч. 07м.)

Аз май бях един от първите хора, които се възмутиха от това назначение. Калинче, Калинче една година стаж в МЗХ не стигат, кака. Трябва ни много работа и опит на нас набор 1980 година.
Ела да те заведа на село, откъдето са родителите ми, да ти покажа крава, овца, биволи, гъски, да ти покажа културите по полето и да те науча на пчеларство. Иначе и аз имам отлично "дегрий" и "ексълент инглиш" и както изглежда й по добре и структурата на МЗХ познавам и проблемите.
Паращута ти е пробит миличка, ами викай за помощ преди да си се "разтрутила" ако на земята!!!
По нея има й бодили не само рози и .... пожарникарски каски!!!


az (28.08.2009г. от 12ч. 58м.)

Ама то не е само Калинчето на това дередже!Същите са и по областните структори.Неграмотни ,ама шефове!И не можеш да говориш с тях ,нищо че не могат да обелят една дума!Но тях ни ги насадиха ДПС-то и сега дано Бойко тях да оправи ,пък новите ще вършат на Калинчето работата!

 


MORIS (28.08.2009г. от 02ч. 26м.)

Изборът на Калина Илиева за шеф на ДФ"Земеделие" беше предварително предопределен, това момиченце има една година трудов стаж. Всичкия този стаж "огромен" е натрупан в ДФ"Земеделие". Поради некомпетентност, не и даваха да гледа проекти, затова я назначиха за секретарка на един от зам.директорите. Явно добре се е справила със новите си задължения, след като я избират на такъв важен пост. А може би и сега се справя с някой по-важен от нея - министър, министър-председател. Дано с тези способности и темпове не се издигне още по високо. Например да кажат че е некомпетентна за този пост и да я назначат зам.министър.


Хохо (28.08.2009г. от 03ч. 13м.)

Калинка освен Илиева е известна още и като Паликарска. Защо ли?! Сега вече лъсна истината защо големите "експерти" Атанас кънчев и Константин Паликарски са я тикали напред да прави доносите пред ОЛАФ, с които съсипаха и разориха стотици проекти по САПАРД. Горката, много е глупава!Сега Найденов прави същото - слага я на това място да унищожи и бенефициентите на проекти по селските райони. Това ли е държавническата политика на Бойко Борисов и на ГЕРБ?! Тежко му и горко на земеделието и на държавата!


daskalasv (28.08.2009г. от 11ч. 28м.)

момичето не е на подходящата длъжност,тук трябва подготвен човек,но засъжаление всички подготвени са били вече на служба в ДФЗ и са от страната на крадците,подобре тази госпожица отколкото компетентен но крадец.Земеделците да не разчитаме на помощи до края на годината дано екипът им се запознае с наредбите и пробламите ни

 


nabludavast (29.08.2009г. от 01ч. 01м.)

Като наблюдавам от страни и чета внимателно коментарите искам да Ви кажа, че това изречение, което Калина не може да продължи е доста елементарно. Това е притеснението, че в него тя трябва да каже какво ще направи и какво се очаква от един директор. Като е решила, че може да отиде на такова място, трябва да е била подготвена и да е научили няколко думи поне, а тя явно на няколко пъти не успява да изкаже думи, тя не ги намира, тя не може да ги свърже в изречение. За съжеление не мога да се съглася с единиците, които я защитат, че младоста е предимство и че не краде. Да това е хубаво, но липсата й на опит я тласка именно към взаимодействие с хора, които доста бели са докарали на тази държава. Тя може да не краде, но крадат хората около нея, а тя понеже е неопитна и незнаеща и неможеща им се доверява сляпо. Както се казва едните сменят другите. Истината е, че това момиче се надценява много и то много. Мисля, че никой не го отрича, а само тя не го осъзнава, което е страшното и пагубното за структурата, която е поела да управлява. За това се иска доста смелост /тя явно я има, защото не е наясно с работата/ и суперамбиция /това е лудостта/. Нещата няма да приключат добре. И да й се пожелае успех, тя няма да може да се справи, защото още от самото начало каза, че дължи всичко на собствените си качества, а тя ядно ги надценява. Не можеш да се самохвалиш, защото истината /а тя е жестока понякога/ излиза на яве.

 


dobar chovek (29.08.2009г. от 01ч. 07м.)

Аз смятам, че това клипче трябва да е първия урок за младата Калина. Можем например да й помогнем как да продължи изречението "от там нататък ще може да ......". И не е "шъ", а "ще може да .....". Хайде помогнете .........

 


ivanov (29.08.2009г. от 01ч. 36м.)

Някой питаше защо е избягала от пресконференцията - ясно е казано, че е излъгала, че е на среща с фермери, а се е разхождала извън панаира. Значи първа лъжа!!!!!! Естествено, че всички ще я наблюдават - тя сама каза, че е компетентна и хората нормално да чакат отговори. Не съм съгласен, че единствено тя е против корупцията. Във фонда сигурно има много подготвени кадри, които са достойни за този пост и то тези хора са с езици, опит, млади, некорупмирани, но могат да влязат в час с основни неща. това се учи още първия ден, когато постъпиш - четеш и разбираш. Калина или не е чела или не е разбрала. Сигурно от други работи не и остава време да се учи. Стига с това, че е млада и се бори с корупцията. Тя не знае какво "Ще може ....". Това, че Арно Хайнен я приема, значи ли, че всички там я приемат?

 


Градешлиева (29.08.2009г. от 03ч. 06м.)

Всеки опит да бъде защитена тази Калина е извращение. Фонд Земеделие не е опитен полигон на който да се учат млади-зелени гражданки учили в чужбина. Просто е смешно. Фонд Земеделие не е и социална служба за подпомагане на недорасли и недообразовани немскоговорящи девойчета. Това е сериозна длъжност за сериозни опитни хора - има много такива! Повече от ясно е , че е сложена не за защото /кой знае/ е любовница на някого, защото ще слушка и ще прави каквото и кажят. А , това не е борба с корупцията. Дрън, дрън. Момичето трябва да си ходи. Гафът е огромен!

 


земеделец плевен (29.08.2009г. от 10ч. 49м.)

Това е абсолютно безобразие. Това девойче незабавно да подава оставка и да не се показва в следващите 2-3 години.
Голям гаф Бойко Мухобойко, съжалявам че гласувах за теб!!!

 


sisi (29.08.2009г. от 03ч. 53м.)

Малеееее!!!! От 11 кандидата за поста "това" ли беше най-подходящия избор!Не мога да си представя какви са били другите желаещи!Моля вииииииииииии, махнете я!

 


koko (29.08.2009г. от 04ч. 50м.)

Призовавам всички земеделци да се обаждат от понеделник на 02/ 985 11 201 в кабинета на Министъра и да изкажат възмущението си. Секретарката е любезна и ще Ви изслуша. Това е голям позор! ОСТАВКА

 


Нина (30.08.2009г. от 09ч. 16м.)

Това невежо нищожество заминава на 31 август за Брюксел - да обиколи службите и да се представи като началничката на земеделските пари. Сигурно ще се отбие и до приятелчето си в ОЛАФ да честват поредната победа на политическия парашутизъм в България. Министърът изпраща заместника си Борисов - да кавалерства и да носи куфара на Калинка.Такъв позор не е имало скоро. Назначението на Илиева от Бойко Борисов е равно на назначаването на Азер Меликов от Станишев. Да ни е честито!

 


нямам думи .. (30.08.2009г. от 10ч. 18м.)

Шефът на подобна институция не би следвало да се притеснява от журналисти, камери и въпроси ..., защото това за него ще е ежедневие ... в противен случай не би трябвало да се лакоми и ласкае за подобен пост ..

 


realist (31.08.2009г. от 12ч. 27м.)

Ако е вярно, че тая отива до Брюксел - направо трагедия!!! Е дано се види с приятелчето си от ОЛАФ, защото определно има нужда от помощ. Виждате ли хора, които предават държавата си до къде стигат. И после се чудим как стана назначението на Калинчето. Едно е ясно обаче, че не е надобре. НЕ може постоянно да се говори, че мафията е против нея. Това означава ли, че 98% от хората, които изразяват коментарите си са мафия. Не, не са. Просто тези от нас, които пишем истината сме реалисти и оценеяваме, че това момиче трябва да подаде оставка преди да е докарала куп бели на тази държава, за която явно не й пука, защото през последните месеци я предава.

 


stilsp (31.08.2009г. от 03ч. 55м.)

Стига подигравки с българските ЗЕМЕДЕЛЦИ!!!! НЕ ви ли е срам бе господа от МЗХ ! ! ! !


metsanat  (01.09.2009г. от 10ч. 32м.)

Чета, чета и се побърквам допълнително.Помня деня на изборите и дните преди това, целия ентусиазъм и надежда на фермерите се вписва към днешна дата в образа на Калина.Опитват се да я представят като ЖанаДарк на министерството, сам неопоручен войн сред хиени.Мафия било и тя едва ли не се борила със всички и успяла.Ама при една мафия това неможе да се случи, че как се е запазила в едно министерство на "врага"цяла година и при това воювайки с корупцията.Ако се провали какво правим?Губим отново парите, тя си подава оставката или я махат, и всичко се нарежда.Това ли е?Българският фермер ще разпродаде или заколи животните си защото продукцията му е вредна, отровна и опасна и ще разхожда кучета из София, ще стане гражданин свикнал със задръстванията, колосалните режиини и "чистия"въздух.Нивите ще се превърнат в прекрасни паркове и голф игрища и България ще е рая на Европа.Това ли е?Как да станем европейски фермери като парите за това се окрадоха и вместо модерни ферме с тях се направиха огромни хотели вили и кооперации.Колегите в белите държави са светлинни години пред нас, но при тях е друго, мерки против кризата, специални цени на горивата и какви ли не още неща, а парите с които трябваше да се доближим максимално до тях вече ги няма.Ако загубим и другите пари какво правим господин Министър, този въпрос искам да го задам и на Калина, но не обичам човек да ми мънка и друг да отговаря вместо него.Странно ми е това момиче когато е ходило на изпити за да защити дипломата си, дали и тогава някой не е говорил вместо нея?Желая и шанс в Брюксел, това ще е голям тест за нея, от който зависим всички.

 


Лили (28.08.2009г., 03:22)

На вниманието на Бойко Борисов: Ако тази жена ти харесва, назначи си я съветничка или каквато там прецениш, но я махни от фонд "Земеделие". Нямаш право да се гавриш с хората, които изкарват и твоя хлаб, господин премиер! Защото ОЛАФ, ДПС, Бойко Борисов, Тадаръков, Найденов минават и си заминават, фермерите ще ги има вечно. Ако чиновник сгреши го уволняват. А ако премиер сгази лука какво да го правим?!?..

 


stranichen (02.09.2009г. от 11ч. 31м.)

Да и се даде шанс. За какво говорите бе хора, а кой ще даде щанс на хората които плащат лихвите и на техните семейства. Това не е стажанска програма а ключов държавен пост.

 


Стоянова (02.09.2009г. от 11ч. 35м.)

104

ББ нали каза, че трябва да го информираме за гафове и нередности при неговите хора. Просто този клип да се изпрати на г-н премиера от камарата на земеделците и заедно с клипа да се поиска оставката на въпросната Калина Илиева. Няма време за протакане, няма време за проба-грешка. Аз, като гражданка на РБългария, също искам незабавно уволнението на г-жа Илиева.

 


 

Вижте скандалното ВИДЕО 

 

вижте още :

Експерти на ДФ Земеделие обучават новата си шефка Калина Илиева - новина