„Като стъпваме на традиция, приемственост и приоритети, в наше лице намирате приятели и съмишленици, готови да работят заедно”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с Н.Пр. посланикът на Катар г-н Мохамед бен Али Алнуейми.

Министърът посочи, че България има отлични климатични дадености, както и богати традиции и опит в областта на животновъдството и растениевъдството, което би било добра основа за бъдещи съвместни начинания. Той подчерта, че България, като страна от ЕС, разполага с отлични производствени мощности за качествени меса и месни консерви, пилешко месо, яйца, млека и млечни продукти.

Посланик Алнуейми заяви амбициите на страната си за мащабно сътрудничество с България в областта на земеделието. Той подчерта, че министърът на околната среда на Катар г-н Абдул Мубарак бин Абуд Ал-Медади, има сериозни инвестиционни намерения за стартиране на стратегически проекти с България. „Това би дало възможност на Катар да стъпи на пазари в Европа, а на България да получи по-силни позиции на пазарите в Близкия Изток и Азия”, увери катарският посланик.

Двете страни се договориха за стартиране на разговори на ниво съвместна работна група, като към нея се изградят подкомисии, които да съгласуват конкретните параметри на бъдещото съвместно сътрудничество.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!