„Актуални възможности по мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програмата за развитие на селските райони е темата на онлайн среща, която организира Областният информационен център в Добрич. 

Гласувайте: Как оценявате назначенията на поста заместник-министър на земеделието?

Събитието ще се излъчва на 11 януари (вторник) от 10 ч. във фейсбук страницата на Областен информационен център – Добрич на следния линк: https://www.facebook.com/oic.dobrch/live/.

По време на срещата ще бъдат разяснени условията за кандидатстване, кои са допустимите кандидати и дейности, както и какви разходи се покриват. Земеделците ще полечат разяснения какъв е редът за подаване и оценка на проектни предложения по подмерките 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“.

Към двете подмерки има засилен интерес в Добричка област, отчетоха през декември от Областния информационен център. Експертите обобщиха, че за предходния отчетен период по подмярка 6.3 са подкрепени 62 малки земеделски стопанства, а 31 са младите фермери, които са получили средства по подмярка 6.1. 

Участието в онлайн срещата на 11 февруари е безплатно.