Неподходящото име на акция "Фермерите", която имаше за цел да залови престъпна група, точила европейски средства чрез млекопреработвателно предприятие в Търговище било, защото случаят е свързан с програма САПАРД, каза пред репортер на Фермер.БГ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

На въпроса защо с акция "Фермерите", в която не участват фермери, се хвърля петно върху цялото българско земеделие и всички стопани влизат под общия знаменател като престъпници, Цветанов отговори по следния лаконичен начин: "Защото е свързано с програма САПАРД". След като чу този въпрос, МВР шефът не остави възможност за още куп назрели въпроси, както например, как ще коментира фалшивата диплома на Калина Илиева, ще продължи ли акция "Фермерите"  и кой е кръстникът на звучните наказателните операции.  За сметка на това обаче не пропусна да каже, че сигурността в държавата става на все по-високо ниво и че  властите не си позволявали безконтролно да слухтят нацията. Денс министър Цветанов посети Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", където изнесе лекция на тема "МВР: Състояние и перспективи".

Фермер.БГ припомня, че в сряда ГДБОП нахълта в предприятието за млечни продукти "Мизия милк" и иззе документация във връзка с подозрение за източване на 5 млн. лв. от програма САПАРД. Днес не стана ясно и какви действия ще бъдат предприети по повод документната измама с диплома за висше образование, която е извършила бившата шефка на ДФЗ Калина Илиева.

 

Още по темата:

С акция "Фермерите" МВР хвърля петно върху целия агросектор



© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!