Най-голямата специализирана изложба за хранително-вкусовата промишленост в региона на Персийския залив, Gulfood 2019, беше официално открита в неделя. Международното събитие се провежда в Дубай и събира фермери и производители от цял свят, включително и от България, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).
 
 
На Gulfood 2019 се представят нови услуги и иновации, които отразяват промените в потребителското търсене. Събитието отново посреща повече от 5 000 изложители и 120 национални павилиона, които представят продукти в 8 сектора на хранително-вкусовата индустрия: напитки; млечни продукти; мазнини и масла; бобови и зърнени продукти и култури; здраве, уелнес & СПА; месо и птици; световно известни марки и храни от цял свят.
 
 
Чуждестранни министри, правителствени служители, световно известни марки, нови изложители и професионалисти от индустрията са признали Gulfood като наистина уникална платформа, свързваща всеки аспект от световната верига на хранителните доставки. Еврокомисарят по земеделие Фил Хоган също участва в събитието.
 
На тазгодишното изложение България участва с национален щанд, на който показват продукцията си 31 български фирми. 
До този момент ИАНМСП е организирала участия на Gulfood през 2009 г. с национален щанд с участието на 13 фирми, през 2011 г. национален щанд с участието на 10 фирми, 2012 г. национален щанд със 7 фирми и 2014 г. на търговска мисия с участието на 12 фирми.