Днес земеделски стопани от Серес имат намерение да блокират пътя Кулата – Солун – Атина, съобщиха от пресцентъра на МВР. Информацията е на гръцката гранична служба, уточняват от вътрешното министерство. Фермерите възнамеряват да блокират пътя Кулата – Солун – Атина и обратно. Допълнителна информация ще се подава при получаване на съобщение от гръцка страна.

Не е ясно дали граничният пункт „Кулата” ще бъде блокиран, възможно е да има някакво пропускане – всичко зависи от днешния развой на ситуацията, от настроенията на фермерите, съобщават смолянски граничари.

Към момента няма други сигнали за планирани протести на гръцки фермери в останалите погранични райони с България. „Като изключим направление „Кулата”, при всички останали направления на границата ни няма подобни сигнали за протести”, уточняват  от регионалната дирекция „Гранична полиция”-Смолян.

Според началника Тодор Георгиев,  земеделците от района на Серес са агресивни – това е направило впечатление на българските гранични власти от миналогодишните стачки. „Става дума за различни групи, с различни искания, в повечето случаи имат различно мнение. Затова предварителните прогнози са много рискови”, допълни Георгиев. ГКПП „Кулата” е най-натовареният ни пункт на гръцката граница, той поема 60 на сто от общия товарен и пътнически трафик между България и Гърция.

 

 © 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!