Холандецът Герард Креберс – началник-отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия е отново в България. Той е добре познат на стопаните от животновъдния сектор, най-вече производителите на сурово мляко, тъй като чужденецът многократно е канен от МЗХ за семинари, на които той си позволява откровено да признае, че трябва да си унищожим млечните ферми, тъй като не сме конкурентни в Европа и така да отстъпим мястото си завинаги. 
 
Признанието за това, Креберс не се посвини да направи и пред камерата на Фермер.БГ. Сега е в България за да погледне какво се случва и по-точно, колко млечни ферми изнемогват. 
 
От 12 до 15 септември МЗХ организира осем поредни българо-холандски семинара на тема: "Преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план".
 
Семинарите ще се състоят в градовете Каолиново, Каспичан, Опака, Антоново, Стражица, Златарица, Габрово и Севлиево. В тях ще участват експерти от МЗХ, Областни дирекции "Земеделие", Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Национална служба за съвети в земеделието, Областни дирекции по безопасност на храните и млекопроизводители и одобрени изкупвачи на краве мляко. 
 
Водещ лектор на семинарите ще бъде Герард Креберс – началник-отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия. Креберс е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти. От българска страна основни лектори ще са Полина Марина и Румен Андреев – експерти в дирекция "Животновъдство" към МЗХ. По време на семинарите ще бъдат разгледани основно въпросите по преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план, като ще бъдат направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на животновъдството като цяло.