Изтече срокът за прием на заявления за кредит за закупуване на минерален тор и семена за производство на пшеница, реколта 2016 г. 66 зърнопроизводители кандидатстваха по схемата като общата стойност на исканите кредити възлиза на 2 821 708 лева. За закупуване на минерални торове са заявени близо 25 584 ха, а за семена – 19 375 ха.
 
Крайната дата за изплащане на средствата е 18 декември 2015 г. Заемът, който могат да ползват фермерите по схемата, е с годишен лихвен процент от 4,5% и трябва да се погаси до 3 октомври 2016 г.
 
От ДФЗ припомнят, че кредит за производство на пшеница могат да получат регистрирани като земеделски стопани физически и юридически лица, както и кооперации. Условията са да са изрядни платци към бюджета, да нямат просрочени задължения към ДФ „Земеделие”, да не са свързани лица с търговеца на минерални торове и семена, да не са в процедура по несъстоятелност или в обявена такава, както и да не са в производство по ликвидация. Всеки стопанин, който отговаря на изискванията, може да получи 80 лв./ха за закупуване на минерален тор и 40 лв./ха за закупуване на семена.  

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!