Традиционният Коледен фермерски пазар в София ще се проведе тази неделя, 17 декември, от 11:00 до 18:00 часа.
 
 
Пазарът ще бъде издигнат за трета поредна година в самия център на столицата на ул. „Оборище“, между бул. „Васил Левски“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“. Организатори са Столичната община, "Пазари Юг" и "Хранкооп".
 
Плодове и зеленчуци направо от фермите, сирена, млека, месни деликатеси и зимнина ще присъстват на щандовете на коледния пазар. За поредна година производители ще предложат екологична и биопродукция.
 
 
"Искаме да изолираме прекупвачите от веригата. Контактът с хората, произвели храната е много важен за много от потребителите", заяви изпълнителният директор на "Пазари ЮГ" Николай Попов, цитиран от БГНЕС.
 
Ще има изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на производителите.
 
В очакване на светлите коледни празници ще бъде организирана арт зона за ръчно правени подаръци, детска работилница и кулинарен кът.