Европейската комисия е готова да разреши удължаване на срока по Кампания 2016 за директните плащания, обяви еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган. 
 
В отговор на искане от страна на редица държави-членки през последните седмици, комисар Хоган потвърди, че той е готов да позволи удължаване на кампанията  с един месец (от 15 май до 15 юни) на тези страни, които желаят да го направят (България е една от тях – бел. ред.)
 
Официално регламент за прилагането на новия срок ще бъде приет и публикуван от Европейската Комисия в следващите дни, се посочва в съобщение на ЕК. 

Фил Хоган коментира: Решението на Комисията отразява сериозността на икономическата ситуация в някои селскостопански пазари, както и някои трудности, произтичащи от първата година на прилагане на схемите за директни плащания и мерките по Програмата за развитие на селските райони. Очаквам, че това облекчение на правилата ще помогне на земеделските производители със специфични трудности в подаването на заявления за подпомагане в тазгодишната кампания“.