Дрогиран 20-годишен шофьор се вряза в оградата на земеделски производител в пловдивското село Милево, съобщи NOVA. Инцидентът се е случил вечерта на 16 март.

Животни на произвола на съдбата

Автомобилът едва не нахлул в къщата на тричленното семейство на фермера. Колата се врязала в тухлената ограда, а след това разкъсала полиетиленовата оранжерия. Хората от фамилията на земеделеца споделиха, че са в шок и сами трябва да възстановят щетите по двора и оранжерията си.

За щастие няма пострадали, но шофьорът се е забил и в електрически стълб, с което спрял тока на цялото село. Местните жители разказват, че чули силен трясък и излезли на улицата. След сблъсъка мъжът е излязъл от смачканата кола невредим. Откаран е с линейка в болница в Пловдив, където е отказал да бъде прегледан. Свидетели на катастрофата твърдят, че в автомобила е имало и момиче, което обаче не е било открито на мястото на инцидента от властите.

От полицията са идентифицирали младежа, който е от Варна. В болницата той е тестван за алкохол, като резултатът е отрицателен, но тестът за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. Задържан е за 24 часа. 

Повече от 8 часа отне на аварийния екип на енергодружеството да подмени бетонния стълб, който при удара буквално е бил разсечен на две. Електричеството в цялото село вече е възстановено, но щетите за земеделеца остават.