Животните са на произвола на съдбата. Всеки ден умират по няколко. Това се случва от две години. Никой не взема никакви мерки, жалва се Пламен Крумов, жител на великотърновското село Обединение, пред Нова ТВ.

Три месеца по-късно: Животни продължават да са на самотек

Сигналите, които той и неговите съселяни са подавали многократно, са по адрес на земеделския производител Румен Тодоров. Снимки на негови мъртви и дори умишлено изгорени животни заливат социалните мрежи от няколко месеца.

Синът на собственика – Теодор, заявява пред камерата, че не знае нищо за случващото се. В неформален разговор пък самият Румен се оправдава, че става дума за междуличностна война между него и съседния обект за отглеждане на едър рогат добитък.

Кметът на селото Христо Ганев потвърждава, че проблемът не е от вчера. 

„Проверки по сигнали на 112 има няколко – с общинския ветеринарен контрол, с полиция. Документирано е. Снимано е. Животните са с ушни марки. Вътре в електронния пастир е констатирано, че девет животни са мъртви. Животните тук се раждат и тук си мрат”, тъжно констатира кметът.

В своето официално писмо от БАБХ обясняват, че е направена проверка на място, открити са нарушения, съставен е акт и материалите са изпратени на прокуратурата.

Според местните всичко се правело заради субсидии за животните. Това надали изненадва някого, защото този случай не е единичен. Чудим се само защо кравите трябва да бъдат жертва на нечие нехайство и жестокост.