Над 700 са приетите заявления за директни плащания и национални доплащания в Кампания 2014 само в първия ден от старта на кампанията в пълния й обем. Това заявиха от ДФЗ по време на заседание на Комисията по земеделие и храни. От ДФЗ припомниха, че Кампания 2014 стартира в пълния си обем на 18 март.

 

Тогава бяха обнародвани в Държавен вестник и последните две наредби – за необлагодетелстваните райони и агроекологичните плащания, касаещи директните плащания и националните доплащания. „Системата вече функционира в пълен обем в цялата страна. Към настоящия момент има приети над 700 заявления за директни плащания и национални доплащания в Кампания 2014.

 

Подадени са и 25 заявления за агроекологични плащания за площ от 600 ха“, заявиха експерти от ДФЗ. Мирослав Николов, изп.директор на ДФЗ, увери, че връзката с МЗХ е постоянна, работи се на пълни обороти, а експертите на фонда имат готовност за работа и в почивните дни, за да приключи приемът на заявления за директни плащания и национални доплащания в Кампания 2014 в законово регламентираните срокове.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!