Десислава Танева е новият министър на земеделието. Това заяви бъдещият премиер Бойко Борисов на среща с Асоциацията на зърнопроизводителите. Както Фермер.БГ писа преди повече от седмица,  справка в Търговския регистър сочи, че Танева е в Съвета на директорите на Фонд на земеделска земя Мел Инвест и има участие в управлението на следните дружествата :

"ФЕНИКС РЕСУРС-СНТ" ООД
"СВИНЕВЪДСТВО-ПРЕСЛАВЕЦ" "ВИТАПРОТ-СЛАВЯНОВО" АД
"ВИТАПРОТ-КОСТИНБРОД" "МЕЛ ИНВЕСТ-ХОЛДИНГ" АД
"МЕЛНИЧЕН КОМПЛЕКС-СЛИВЕН" АД
"АВТО ЛИНК - ИНВЕСТ" АД
"МЕЛ ХОЛДИНГ" АД
"КАЙНАКА" АД
"СВИНЕВЪДСТВО-СТАМБОЛОВО" "ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ ЯМБОЛ" АД
"ВАСИЛ ЛЕВСКИ" АД
"АГРО МЕЛ БГ" АД
"МЕЛ ИНВЕСТ-ХОЛДИНГ" АД
"ХЛЕБОПРОИЗВОДСТВО" АД
"КЛАС-СОФИЯ" АД
"ПТИЦЕВЪДСТВО-ЛОМЦИ" АД
"ГРЕЙН ИНВЕСТ" АД
"ВИТАПРОТ-СЛАВЯНОВО" АД
"АВТОТРАНСПОРТ - 93" АД
"ОБНОВЛЕНИЕ" АД
"ПТИЦЕВЪДСТВО-ЛОМЦИ" АД
"МЕЛНИЧЕН КОМПЛЕКС-СЛИВЕН" АД
"ФОНД ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ МЕЛ ИНВЕСТ" АДСИЦ
"АГРО МЕЛ БГ" АД
"ФОУКАЛ ПОЙНТ ИНВЕСТМЪНТС АД" АД
"МЕЛНИЦА ДУПНИЦА" АД
"ЧЕРВЕН" АД
"ТЕРА СЪРВИСИС" ООД

Земеделският експерт на ГЕРБ Мирослав Найденов ще поема поста председател на комисията по земеделие и гори, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Преслав Борисов от ГЕРБ ще бъде новият заместник-министър на земеделието. Той е роден 1977 год. Завършва агрономство в Лесотехническия университет в София и магистратура Бизнес администрация в Бъкингамския университет във Великобритания. Работи като търговски директор за Източна Европа в "Агри-Лойд Интернеишънъл" – Великобритания. Бизнесът на Борисов обаче основно се свързва с една от най-големите зърнобази в Добруджа Доминьон грейн (край Каварна) – собственост на баща му – Пламен Борисов.

На срещата, която се провежда днес в София, присъстват представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Съюза на зърнопроизводителите, Асоциацията на земеделските производители, Асоциацията а животновъдите, Асоциациите на овцевъдите и свиневъдите.

Очаква се на срещата от земеделския бранш да изложат своите проблеми, както и да направят предложения за промени в програмата на ГЕРБ в сектора на земеделието и животновъдството.