Докато начело на Държавен фонд Земеделие в последните две години, когато управлявахме, беше Румен Порожанов, фондът за първи път стана отворен към земеделските производители, което за мен е най-важно. Това заяви в интервю за БНР земеделският министър Десислава Танева. Сроковете се спазваха. Имаше ритмичност в усвояването и в това време мисля, че дейността беше най-ефективна, каза Танева. 
 
Между другото това го казвам не за това, че представлявам политическата сила, когато тогава е носила мандата. Това го казвам по мнение и на браншови организации и на земеделски производители, с които съм провела многократни срещи и преди и по време на опозиция и сега по кампанията ежедневно, посочи още министърът.
 
Според Танева заедно с добрата работа, дейността на държавната администрация трябва да бъде публична за гражданите - особено за сектора, който администрира. Десислава Танева каза още: Това, което ми се иска да направим, ако има дългосрочност мандатът, е наистина да има един синхрон, добра работа, ритмична, публична, прозрачна. Така и в сектор „Земеделие“, земеделските производители да останат с впечатлението и с усещането, че администрацията работи в тяхна полза, за да ги улесни в кандидатстването, усвояването на европейски средства и администрирането на тяхната дейност. 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!