Покрай големият медиен шум във връзка с рестарта на Програмата за развитие на селските райони, редица фермери, членове на Социална мрежа на българските фермери - www.fermer.bg , зазвъняха в редакцията на Фермер.БГ да сигнализират, че продължава медийната кампания с клипове за директните плащания на Държавен Фонд Земеделие ( ДФЗ ), чиито краен срок изтече на 9-и Юни ! Фермери от различни краища на България не са чували срокът да е удължаван, още повече че всички заявяват, че са приключили отдавна с подаването на заявленията.

 

Клипът излъчван днес по една от националните телевизии гласи :

Всички земеделски стопани, които желаят да кандидатстват за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и схемите за национални доплащания през 2010 г. трябва да подадат заявленията си в срок:

От 1 март до 15 май – без санкция

От 15 май до 9 юни – със санкция от 1% за всеки просрочен ден

 

Утре, 15-и Юни Фермер.БГ ще изпрати запитване до Десислава Танева, Председател на Парламентарната комисия по земеделие и до Калина Илиева - Изпълнителен Директор на Държавен Фонд Земеделие за отговор защо продължава излъчването на клипове по телевизиите, след края на кампанията за директните плащания.

 

Очаквайте утре официалното становище на ДФЗ и ПК Земеделие.