Държавата трябва да се реваншира към хората, чиито животни бяха умъртвени заради шарката, защото те не заслужават такова отношение и си мисля, че досегашните действия мога да ги нарека гавра. Това каза пред „Фокус” кметът на Малко Търново Илиян Янчев във връзка с обезщетенията на стопаните в село Стоилово, чиито овце и кози бяха умъртвени заради възникнала шарка миналия месец.

„По време на вчерашната ни среща хората бяха на два лагера, едните имат нагласа да си вземат парите, а другите са категорични, че искат да им се предоставят животни. Сега нека да видим как ще им се предоставят”, допълни Янчев.

Градоначалникът съобщи, че по време на умъртвяването на животните не са били записвани килограмите на овцете и козите, както и тяхната възраст. Затова, ако бъде решено обезщетенията да са във вид животни, а не пари, ще бъде много сложно за определяне – на кого какво животно да се даде.

Янчев подчерта, че жителите на с. Стоилово са му казали, че областният управител на Бургас е бил в селото, когато са били умъртвявани животните и той е обещал на стопаните да им предостави нови.

Според Янчев хората се чувстват излъгани, защото им бавят решението за обезщетенията, а тези които са обявени до момента са много ниски, за да си купят нови животни.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!