По разпореждане на премиера Бойко Борисов след настояване на министър Мирослав Найденов в цялата страна данъчните започват масови проверки на зърнопроизводствени бази, мелници и търговци. Целта на проверките е да бъдат разкрити схеми и хора от "сивия сектор".  Бирниците ще установяват какви количества върно са произведени и пласирани на местния и чуждия пазар. Освен това голямата контрола ще се прехвърли по цялата верига зърно-брашно-хляб.

"Не може всеки път да се проверяват само тези хлебопроизводители, които са на светло, а останалите да минават метър и да правят каквото си искат и да правят дъмпинг. Разлика от няколко стотинки се отчита при потребителя, а в същото време тя съсипва реалния бизнес”, заяви министърът. "Ще се помъчим да елиминираме сивия сектор още преди изборите”, посочи Найденов заговаряйки за първи път за избори от началото на своето управление.

Очаква се акцията да завърши грандиозно с овации за новата Агенция по безопасност на храните, тъй като последно чиновнците ще влязат в големите магазини и ще проверяват дънпингови споразумения, като се очаква и да дадат отговор защо има кисело мляко по 9 стотинки и хляб за 50 стотинки. 

 

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!