Българското биоземеделие се развива много успешно въпреки някои изкривявания, които се получават в сектора. Това каза д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация за биологично земеделие „Биоселена“, пред bloombergtv.bg. 
 
 
Според него тези изкривявания не могат да повлияят на добрите резултати, които постигат българските биофермери.
„Нашите биопродукти са с много добро качество и с много добра оценка по всички пазари в Европа и света. Тази година за съжаление за първи път нямахме български щанд на най-голямото изложение в Германия- Зелената седмица в Берлин“, каза Апостолов. 
 
Той добави, че за сметка на това е имало над 30 фирми, които са участвали самостоятелно със собствени средства, което според него е показателно, че секторът се развива добре.
 
„Иначе лошата новина не е от вчера – бюджетът беше изчерпан по мярка 11, която подпомага биологичните ферми. Там има едни ставки за преходен период, които са малко по-високи от ставките за сертифицирано производство. Парите свършиха още миналата година. Беше обявен нулев прием, тази година пак“, припомни Стоилко Апостолов.
 
Той добави, че въпреки това продуктите и биохраните се разпространяват все повече.
„Вече се предлага магазин в магазина, пълен с биопродукти. Явно хората все повече и повече купуват и се доверяват на биохраните“, заключи д-р Апостолов.