Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков представи българското селско стопанство на агротърговския форум в Китай, където изнесе реч за развитието на българското земеделие и селските райони.

 

На среща на министър Греков със заместник-министъра на земеделието на Китайската народна република Ниу Дун са обсъдени двустранните отношения в земеделието и развитието на селското стопанство, стокообмена на земеделски стоки, както и сътрудничеството в научната сфера. Сериозен интерес е проявен от китайска страна към българското биоземеделие, както и към възможността да изнасяме български мед, вино и мляко.

 

„Търсят големи площи, които да бъдат закупувани, а знаете комасацията в нашата страна върви много трудно. По-склонни сме в тази област да продаваме готова продукция, отколкото да се продава земя. Но знаете, че пазарът в нашата страна е свободен, така че да заповядат и който иска да ползва земята, но за нас е по-важно да изнасяме продукция”, коментира Греков, цитиран от Нова телевизия.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!