През май 2015 от завода на CLAAS в Юзин – Франция, излезе юбилейната 300 000 бройка преса – балировачка модел ROLLANT 454 UNIWRAP. По този повод тя бе лакирана със специален лак и през 2016 можеше да бъде видяна на много изложения и демонстрации в Европа.  
 
Предприятието Юзин CLAAS Франция в Метц е основано и изградено през 1958 от Райнхолд Клаас. Днес капацитетът му на производство е до 5000 преси CLAAS годишно. Първият патент на CLAAS – простият връзвател, също идва от завода Метц и е сърцевината на всяка преса за правоъгълни бали CLAAS.
 
Продуктовата програма от Метц обхваща двете серии  ROLLANT и VARIANT с неподвижна камера, както и променливи преси за кръгли бали и преси за големи бали серия QUADRANT. Над четиристотинте служители на CLAAS произвеждат в Метц 21 различни модела преси, които работят в повече от 100  държави и 25 различни култури. Освен пшеница, ечемик и рапица, пресите на CLAAS обработват например памук в Южна Африка, фъстъчени насаждения за изхранване на рогат добитък в Америка, ориз в Корея, лен в Източна Европа и Северна Франция, коноп в Германия и треви като мискантус и папур в цяла Европа. Този широк спектър модели е обусловен от различните изисквания на клиентите и разнообразните работни условия, които CLAAS удовлетворява гъвкаво и надеждно, в зависимост от конкретната поръчка, благодарение на смесеното производство в Метц.
 
Технически нововъведения от Юзин CLAAS Франция респ. отличителни уникални особености на пресите CLAAS са например при правоъгълните преси утвърдения от години роторен и опаковащ куплунг, системата за увеличаване производителността Power Feeding, както и опцията FINECUT за производство на къса слама с 51 ножа. CLAAS бяха пионери в областта ICT (Implement Controls Tractor) с най-високопроизводителната към момента преса за правоъгълни бали QUADRANT 3400.
 
Юбилейната 300 000 преса, ROLLANT 454 UNIWRAP, се отличава с голямата си издръжливост, „незадръстващият“ режещ под PRO, както и вграденият високопроизводителен опаковащ елемент. Тази машина е създадена за високо натоварване и неслучайно в последните години се ползва с отлична репутация – по официални данни на CLAAS серията ROLLANT е най-продаваната преса за кръгли бали с неподвижна камера в света.
 
Пресите CLAAS може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10.