Малка красива кутия с пресни череши – това е хрумването на френския производител l'As du Ventoux, за да увеличи продажбите си.
 
 
Пробивът на пазара е станал миналата година. Новият продукт тогава пожъна голям успех, разказва Жозе Илан, цитиран от freshplaza.com. Продажбите започват отново в близките дни. Черешите на As du Ventoux са предназначени за френските, швейцарските, люксембургските и скандинавските пазари.
 
„Започваме кампанията със сорт „Бурлат“. В началото на сезона метеорологичните условия бяха лоши: имаше много дъждове, от което страдаше качеството на черешите. За щастие, вече се възстановяваме. Мисля, че ще имаме добър сезон с качествени плодове“, обяснява Илан.
 
Той признава, че е много трудно да се предскаже какъв ще бъде сезонът тази година.
 
Снимка: freshplaza.com
 
„Като началото, очаквам череши с малки размери, но с високо качество. След това размерът на плодовете ще се увеличи и получените суми от нас ще бъдат значително по-добри от миналата година", казва предприемачът.
 
Френската компания предлага не череши в кутии. През миналата година е експериментирала и с кайсии, а през новия сезон ще пусне и грозде в красива картонена опаковка.
 
„Това е една от новостите ни за 2018 г. Друга новост е поднос с кайсии с размери 40x30 см. Предлагахме по-големи, но от магазините ни помолиха да разширим обхвата си с по-малки. Подносът е много красив, оформен е по същия начин като кутиите“, споделя Илан.