Делегация на Държавната дума на Руската федерация е на посещение в Ирландия с цел укрепване на сътрудничеството в отрасъл селско стопанство и иновации. То е ответна визита след февруарското гостуване на ирландски депутати в Москва, информира ТАСС. 

Земеделие: Ирландия иска помощ от България

Основни теми по време на визитата ще бъдат законодателството, търговията, иновациите, селското стопанство и хранителната промишленост.  В хода на планирано пътуване до Световния иновационен и технологичен център „Кери Груп“ в град Нейс руските депутати ще се запознаят с опита на Ирландия в областта на земеделието и хранителната индустрия. Те ще се срещнат с представители на местния и руския бизнес, които развиват бизнеса си в Ирландия. 

В хода на визитата в Москва през февруари 2019 г. координаторът на групата за руско-ирландска дружба в парламента на Ирландия Фергъс О`Дауд заяви, че Дъблин има намерение да увеличи стокообмена с Москва. Той посочи, че това ще позволи на ирландската страна отчасти да компенсира загубите, които се очакват след Брекзит. Европейският съюз е основен икономически партньор на Ирландия.