Бившият директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов ще остане в ареста след като Софийският градски реши, че той трябва да бъде задържан под стража, съобщи Дарик. До този момент Харизанов беше на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева с решение на Районния съд.

На 11 декември Софийската районна прокуратура поиска постоянния арест на бившия шеф с оглед на това, че той се готвел да избяга в чужбина. Харизанов и другите бивши директори на „Напоителни системи” Стайко Ганчев и Радослав Чеглайски са обвиняеми за сключването на неизгодни сделки за продажбата на скрап на цени, значително по-ниски от пазарните.

Градският съд обаче не се съгласи с районния и реши, че действително Харизанов иска да се укрие, което налага незабавния му арест. Белезниците бяха поставени на ръцете му още  в съдебната зала, след което Харизанов беше отведен към килията.
Харизанов, Ганчев и Чеглайски бяха задържани в началото на октомври, но Софийският районен съд ги освободи с най-леската мярка - подписка, като прие, че „би било целесъобразно подобно обвинение да бъде повдигнато след получаването на заключенията от назначената съдебно-счетоводна експертиза”. Впоследствие СГС промени мярката им за неотклонение в парична гаранция в размер на 5000 лева.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!