Биопроизводители се срещнаха и разговаряха с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Последното обещание, дадено от експертите на ДФЗ и МЗХ пред биопроизводителите и министър Найденов е през следващата седмица да се сметнат всички проекти по Агроекология на растениевъдите и животновъдите, в петък (30 април) да се заредят пари и на 3 май (понеделник) те да са по сметките на биопроизводителите.

Част от биопроизводителите, които се срещнаха с министъра наистина са ръба на оцеляването си. Те са притиснати от банките, които искат да си вземат движима и недвижима ипотекирана собственост.

По време на срещата министър Мирослав Найденов е изразил съжалението си, че биопроизводителите са останали последни при разглеждане на проектите и изплащане на субсидиите. Всички отговорни длъжностни лица са поели конкретни ангажименти и срокове, които трябва да спазят. В случай, че това не стане, в понеделник, на 3 май биопроизводителите са готови да отидат пред Министерството на земеделието, за да чакат парите си.