Българската чаена компания ще предложи на посетителите на фермерския фестивал биочайове. На Чаения ден на „Произведено във фермата с любов за вас“ пред министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) на 22 ноември – сряда, компанията ще представи специалната селекция чай в биоразградими пирамидки, в които има подбрани с грижа и внимание български билки: лайка, маточина, мента, мащерка, букет, съобщиха организаторите. 
 
 
За коледно настроение ще има и чай с ябълка, канела, карамфил, портокалови корички. Посетителите на фестивала ще могат да се насладят и на биологично сертифициран чай от липов цвят. 
 
И на това издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще има богато разнообразие от автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби биовино, оцет, билки и подправки. 
 
Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХГ, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Снимка: bioferma.org
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на агроминистерството на бул. „Христо Ботев“ 55. Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.
 
Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата. Доказвайки устойчивост, Фестивалът продължава и сред края на проекта.