Организаторите на традиционния Фермерски фестивал в столицата посвещават днешното издание на био виното и предстоящия утре празник на лозарите и винарите Трифон Зарезан.
 
Фестивалът се провежда всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред централната сграда на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
Председателят на Българската асоциация Биопродукти (БАБ) Албена Симеонова ще представи по обед серия био вина - червени, бели и розе, а по време на дегустацията посетителите ще могат да опитат и греяно вино.
 
Ежеседмичният Фермерски фест в София помага на стопаните да се ориентират на пазара, като извършват директни продажби и популяризират своите марки.
 
Под мотото „От нашата ферма – с любов за вас“ се предлагат разнообразни фермерски и занаятчийски храни от малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене, кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци.
 
Фестивалът се организира от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“ със съдействието на аграрното министерство и Столичната община.